Nota de Premsa Correllengua'08

ES PRESENTA EL 7è CORRELLENGUA A LINYOLA
Cultura i llengua units al Correllengua de Linyola
Commemoració del centenari de l’estelada



Linyola ultima els preparatius de la 7ena edició del Correllengua. La festa per la llengua i la cultura catalanes es va començar a celebrar a Linyola el 2002 organitzada per un grup de joves que l’ha mantingut fins a dia d’avui. L’Assemblea del Correllengua local vol promoure amb aquest acte la reivindicació de l’ús social del català i la recuperació de la cultura popular. Precisament, aquest dos elements es donaran la mà al proper Correllengua que es celebrarà els dies 25 i 26 d’octubre.

La cassola de tros, tan típica del pla de Lleida, es combinarà amb un concurs de titius (aixecament de porró) i un concert de música tradicional amb Revolta Diatònica que tancarà, el dissabte 25, un punxa discos PDP.

El diumenge 26 serà l’hora del cercavila amb els geganters de Linyola, els Grallers la Revolta (Arbeca) i els Bastoners del Pla de l’Aigua (Lleida). El cercavila conduirà als i les linyolenques a la xerrada de l’escriptor, sociòleg i historiador lleidatà Ramon Usall i de l’historiador local Esteve Mestre. Els dos autors ens parlaran sobre la Guerra de Successió i dels 300 anys d’ocupació espanyola de les nostres terres. L’acte acabarà amb una xocolatada popular pels assistents.

Paral·lelament als actes previstos, hi haurà un homenatge a l’estelada que aquest any compleix cent anys (1908-2008). Tots els actes del Correllengua seran presidits per una estelada gegant, a més, es pintarà un mural commemoratiu. L’Assemblea del Correllengua s’ha adherit a la “Comissió 100 anys d’estelada”.

Linyola veurà passar conjuntament amb Balaguer, Lleida, Corbins, Tàrrega o Bellmunt la flama del Correllengua, sumant-se a la resta de pobles de Ponent i dels Països Catalans que reivindiquen l’ús social de la llengua i la necessitat de viure de ple dret en català (cinema, mitjans de comunicació, etiquetatge, etc.).


Assemblea Correllengua Linyola

correllengualinyola@gmail.com